Küçük mutlulukların adresi...

21 Haziran 2010 Pazartesi

Yumuşacık Poğaça


Mayalı hamurdan yapılan çörekleri,poğaçalarıyla bir başkadır pazar kahvaltıları,hafta içi aceleyle kalkılan sofralar yerini tatlı sohbetlere bırakır her pazar...
Balkokulum da sevince eksik olmaz dolabımdan bu pogacalar.
Fırın uğrak yerimiz olur, pişmeye yakın gelen kokusu acıktığımızı bir kez daha hatılatır.
Fırından çıkarırken en tatlı halimle seslenirim ben :))
-ablalar,abiler firından yeni çıktı taze taze:) sonra bir kere daha söyle ısrarlarına dayanamayıp tekrar tekrar söyler, ardından gülücükler içinde başlarız kahvaltımıza...

Malzemeler 
2 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 tane yaş maya veya 1 yemek kaşığı toz maya
2 yumurta birisinin sarısını üzerine sürülecek 
1,5 su bardağı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı toz şeker 
3 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un


Üzeri için
yumurta sarısı
susam ve çörek otu


Öncelikle su,süt ve mayayı karıştırıp 10 dk kadar sıcak bir ortamda mayalandırıyoruz.
İçerisine istediğiniz harcı ekleyebilirsiniz.
Patates, peynir, maydonoz...
Önceden ısıtılmış olan fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

2 yorum:

Ağır Abi dedi ki...

merhaba,

bu tarif çok güzel görünüyor balperisi. ama bu tariften kaç tane poğaça çıktığını yazmamışınız. bunu yazarsanız sevinirim zira benim için önemli.

bu arada limonla ilgili verdiğiniz tarif gerçekten tam yazlık, çok fresh. bence herkes kolay zor demeden yapmalı. lezzetine ve hafifliğine hayran olacaksınız.

Balperisi dedi ki...

Bu tariften 25-30 tane pogaca elde edebilirsiniz.

Ayrica limoncuk gercekten çok hafif bir tatlı,yapımıda oldukça kolay.

Yorumunuz için teşekkür ederim.